Ти не ставаш!

Ставаш всеки ден за работа. Често ти се спи, много ти се спи! Ставаш обаче, какво да се прави. Броиш дните – понеделник, вторник… И ето, че дългоочакваната събота вечер дойде. Лягаш си с усмивка без да навиваш часовник, щастлив си!

Твоята обаче няма да стане. Ти още не го знаеш – за това си щастлив. Сутринта ти ще протече по много различен начин и нито един няма да включва протакващо излежаване в леглото, търкаляне, изтягане и всичките му екстри на мързелуването в почивния ден!

Няма да стане, защото не си сам, а всички други не се интересуват много от твоите фантастични очаквания за една мързелива неделя. Освен, че не ги интересува, те също така ще се постараят ти да се събудиш с неприятното усещане, че няма справедливост в този живот!

Видове събуждания, когато си решил да спиш

Ранобудните комшии

Не стига, че стават рано, защото си лягат рано, но държат целият блок да стане с тяхното любимо музикално изпълнение на някоя новоизлюпена фолк фурия, последното беше “Нежна полиция”!!!

Райна-Нежна полиция

Я кажи, не е ли престъпно, че сега ставаш и си тръгваш? Точно ми грабна интереса, точно ти как не го разбра?! Припев: Стой, не мърдай! Къде така? – Говори Нежна полиция! Арестуван си за нощта, задържан си за любовта! Стой, не мърдай! Къде така? – Говори Нежна полиция! Имаш само едни права – да си с мен , докато реша! На кого ме оставяш тука? Сто мъже да ми правят скука. Няма шанс, няма да те пусна! Има как , мога да те спра! Припев: Стой, не мърдай! Къде така? – Говори Нежна полиция! Арестуван си за нощта, задържан си за любовта! Стой, не мърдай! Къде така?  Говори Нежна полиция! Имаш само едни права – да си с мен , докато реша!