Аке сте се целували пред Фонтана ди Треви, да знаете, че сте отървали 500 евро. Ако ви дойде на акъл да стреляте по кактус в Аризона или да си обуете лачените обувки в Кливланд – не го правете! Четете и ни благодарете!

Ако от Великобритания решите да изпратите картичка на приятели, много внимавайте как ще залепите марката, в случай, че тя носи лика на кралицата. Ако Елизабет Втора е с обърната надолу глава, могат да ви осъдят за държавна измяна и да се озовете в затвора.

Не умирай в двореца!

Привързаността на британците към монархията обаче води и до създаването на още по-нелепи разпоредби. Ако някой почине в Уестминстърския дворец, той заслужава държавно погребение. И за да се избегнат недоразуменията, англичаните просто са забранили… умирането в двореца. Все пак нарушителите и техните близки не са заплашени от глоби, а престъпилият закона го изнасят от сградата преди съставянето на смъртния акт.

Ако Великобритания ви се струва строга по отношение за законите и разпоредбите, ето един трик за измъкване от глоба при неправилно паркиране. Полицаят, който ви е глобил, винаги трябва да носи фуражка. Ако той я е свалил по време на издаването на акта, глобата автоматично става невалидна.

Не прави секс на плажа и не се целувай на обществени места!

Британците обаче далеч не са единствените, които имат комични закони. В Испания е строго забрано правенето на секс на плажа. Отдалите се на ласки на морския бряг ги грози глоба, която може да стигне до 75 000 евро. Същото важи и за Румъния, където обаче за същото могат да ви лепнат и до 7 години затвор. Романтичната Италия пък забранява целувките на обществени места. В някои региони на страната глобата за престъпилите закона стига до 500 евро.

Сингапур е известен с култа си към чистотата. Който хвърли боклук на улицата, например цигара или пък си изплюе дъвката, плаща солено. Това, което повечето туристи не знаят е, че ако забравят да пуснат водата в обществена тоалетна, трябвя да приготвят 500 евро глоба. В Гърция почитателите на електронни игри трябва да се съобразяват със забраната за ползването им на обществени места. В противен случай рискуват да посетят ареста, или дори да влязат „на топло“ за една година.

Не марширувай по въжени мостове!

В германската провинция Мекленбург – Предна Померания е регламентирано точно как трябва да се ходи по въжен мост. Категорично е забранено едновременното преминаване на много хора. Парадоксът е  всъщност в това, че в тази провинция няма нито един въжен мост.

Но несъмнено рекордьор по куриозни закони е Америка. В Кливланд например и до ден днешен е забранено на жените да носят лачени обувки. Причината за това е, че по лъскавата материя на обувката биха могли да се отразяват неща, които не са за мъжките очи. Отношенията между двата пола се регламентират и от още няколко комични закона.

Бий жена си само по един път месечно!

В Лос Анджелис е позволено на мъжете да бият жените си с кожени каиши, не по-широки от 2 инча, а в Арканзас мъжете могат да посягат на съпругите си само един път месечно. Любимата книга на милиони деца по света „Хари Потър“ може да се чете от непълнолетни във Флорида само след изричното съгласие на родител или настойник.

Законът цели да предпази малчуганите от нехристиянските ритуали, които подробно са описани в историята за малкия магьосник. Отсичането на кактус в Аризона е забранено и носи до 25 години затвор. Властите там се принудили да въведат забраната, след като много от жителите на щата се забавлявали със стрелба по растенията.