България

България - царството на некадърността

Шанс за България: младостта и естетиката срещу политическия “Джурасик парк”. Със сигурност те няма да изчезнат така бързо от политическия живот на България: политическите динозаври ще продължат да съществуват и в променената среда. Но ще помогнат на страната, ако отстъпят встрани.

Протестирам срещу този протест в София

И така, докато софиянци разбраха, че градът им е в кома. Мръсотия, хаос, грозота. Задръствания, бръмчене, бензинова смрад. Колко са нещата в София, които са красиви и функционират добре? Този град започва да става удивително неугледен.

Българската комунистическа партия

“Вроденият порок е, че България никога не скъса с комунизма”, “Не сме искали да рушим, защото не сме вандали. Това беше опит да се провокира разбиране, че символите на един престъпен режим не бива да въздействат и днес”, казва Асен Генов, който осъди България пред ЕСПЧ в Страсбург.

Корнелия Нинова

Ще знае тайни, ще има влияние: защо Нинова иска да е председател на НС. Защо ѝ е на Корнелия Нинова да става председател на парламента? От бюрото си зад звънеца тя ще е постоянно в кадър. Ще знае тайни, ще е централен персонаж със сериозно влияние. И ще е стабилно окопана.

Най-корумпираната страна в ЕС

Петков сложи пръст в раната. Но истината не е черно-бяла. Ако всичко в ДКК при управлението на Борисов е било изрядно, защо е тази паника? Поведението на ГЕРБ говори, че Петков е сложил пръст в раната, че е извадил на показ проказата на корупцията. Но истината не е черно-бяла.