Честит празник на всички левичари!

Честит празник на всички левичари! Честит празник на всички левичари!

 

13 август е определен за Международният ден на левичарите. Честит празник на всички левичари!

Близо на 10% от човечеството му е по-лесно да борави с лявата ръка и да се сблъсква с ежедневни трудности в свят, организиран за десничари.

Копчетата на асансьора се поставят отдясно, ножицата реже добре само ако се държи в дясната ръка, чиновете в училище са ориентирани така, че светлината да пада отляво, скоростният лост на автомобила се управлява с дясната ръка, а отварачките за консерви са истинско мъчение.

Всичко това носи лоша слава на левичарите, защото ги кара да изглеждат несръчни. Или иначе казано – леваци.

А те, милите, не са леваци, просто използват неудобно инструменти.

Това е като да накараш десничар да си измие зъбите с лявата ръка – невъзможно.

За щастие, поне някои от несправедливостите са премахнати като тази да се карат леворъките деца да пишат с дясната ръка.

Вече не се ходи и на кладата за вещерство, ако ползваш лявата си ръка вместо дясната – практика, широко разпространена през Средновековието.

Хубаво е, че живеем в по-напредничави времена, така че да ни е честит празникът на левичарите, режете си хляб спокойно с лявата ръка и се гордейте с известните ни „колеги

About Другата гледна точка
Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.