Присмехулнико, пожелай ми късмет

Думата „късмет“ произлиза от арабски и означава предопределеното от съдбата, но днес носи една друга стойност. Тя е способността на човек да привлече към себе си онези обстоятелства, които са най-благоприятни за развитието на живота му.Той е движещата сила на колелото на съдбата и я предопределя. От енергийна гледна точка това е способността на човешката аура да вибрира на ментално и по-високите нива с постоянна силна честота, за да привлича позитивните емоции и ситуации. Определящо е кармичния товар и енергийния баланс на човек.
Силата и значението на късмета е осъзната още при първите опити за лов в каменната епоха. Инстинктите за оцеляване създали множество начини да се привлече неговата сила при тези занимания, както и в по-късно време във всеки един от аспектите на живота.
В нашата страна, се вярва, че късмета е даден от Бога, предопределен и написан върху челото на човека. Освен всичко тази сила пази от болести и злополуки, спомага за излекуването на вече съществуващи и съхранява здравето.
За да привлекат и усилят късмета си, хората са носили талисмани и амулети. Особено подходящи за привличане на късмет са били разковничето (особена билка, за която се казва, че е способна да отключи всяка врата и да покаже заровено имане) и розов корен от перуника. Също така, подкова и детелина, кожа от мечка или лъв, изсушен прилеп. Голяма люспа като от риба. Намерена във високопланинско място, сред плитки потоци се приема за люспа от Змей – тя изпълнява всички желания, носи късмет, любов и богаство.
И въпреки тези талисмани често късмета изчезвал, често за много продължителни периоди.Това ставало, ако бъде откраднат, заключен или отнет чрез някакво магическо действие.

А вие – какво знаете за късмета  Защо едни хора живеят щастливо и успяват във всичко, а други все се провалят?
Защо едни откриват идеалния си спътник в живота, а други непрекъснато са с разбито сърце?
Защо едни работят с удоволствие и се издигат, а други остават хванати в капана на работа, която не могат да понасят?

Много хора се питат защо има дни, в които им върви, и други, в които сякаш всичко е наопаки. Понякога денят ни е низ от злополучни случайности, които следват лавинообразно. Психолозите твърдят, че не е невъзможно да привлечем всички положителни шансове на наша страна и да прекъснем малшанса, който ни преследва.
Даже са изписаи десетки и стотици статии за злополучното число 13 , за фаталния петък , за черна котка и т . н …

Тук е и мястото да пожелаеш късмет на другарчето от СЛЪНЧЕВИТЕ

Там някъде в средата на нощта,
На дрезгав глас от саксофон
Искряха в свещите слънца
и капеха по масата.В безумието на красивата игра
Въртеше се със писък колелото
Блестеше по зеленото сукно

Натрупаното злато.За белите ръце измамен пясък.
Заравяха се чак до лактите
Какъв бе тоя жаден стон
На течния метал?След полунош сменихме чашите.
И погледи от тъмен махагон
Говореха сами и неразбрали
Че вече е било..Оркестър уморен от нови хора
Вратите не пропускаха дима.
Един спечели, а до него втори
Живота проигра..Потайно се промъкна светъл лъч
И сред изпитите лица съзрях
Подгонена навън червена рокля,
Късмет и свобода ..