Г-н Николай Бареков,

Казва Ви го един българофил, без претенции за величие като Вашите – Вие сте един безочлив мъж. Реакцията Ви на подадения сигнал от ПМ само потвърждава, че имат право. Един човек, който няма от какво да се страхува, само можеше да се радва, че де юре ще бъдат разсеяни съмненията им. Вие ги кръстихте адвокати на олигархията. Нима кандидатът за парламентарно представителство на МОНОПОЛИСТА има право на подобни упреци? Г-н Бареков кой Ви плаща заплатата толкова години? Дядо Добри ли?
Г-н Бареков, лично аз качих едно интервю с Вас, в което казвате, че можете да качвате и сваляте правителства и притежавате личностни качества. Попитах няма ли кой да Ви попита от прокуратурата как и какво можете (простете живея в бяла държава и за такова изказване следва дълго и продължително разследване без нужда от подкана).
Клипчето беше свалено …
Спрете да се държите като разлюбена Борисова любовница! Не става дума за делене на общите приятели – но тук говорим за поддържане на кворума на едно престъпно Правителство. Г-н Бареков Вие искате ли предсрочни избори? Или искате, но при определени обстоятелства? Кои са те? Бихте ли споделели как двама депутати избрани да защитават една дясна програма, се пресъединяват към една крайно лява (към Вас) ? Колко струва подобен катарзис? (колко безсънни нощи питам, да не кажете, че Ви обвинявам в подкуп. Бога ми! За морал и чест говорим. И за катарзиси!). И като казахме морал и чест – като по-мъж от Вас ще Ви го кажа – от топ-изпълнител на хита „само да те гепна, пут*** ще ти цепна“ до министър – председател на Р.България е „катарзиса – невъзможен“, ако приемем, че избирателите имат коефициент на интелигентност малко над този на средната стайна температура.  Ако имахте достойнство след този резил, нямаше да си покажете носа пред камера. И ви го казва жена, която на 20 е работила по 12 часа в кухнята на МакДоналдс, за да си плаща образованието, въпреки че има не по-малко богати роднини и приятели (е, вярно че нямат безотчетни пари понеже г-жа Меркел си събира данъците) и доста по-добра физика и интелект от Вашия, но и достойнство, което не би и позволило да взима интервю от маймуна или да каже дори на баща си, че не и стигат 100 евро, за да си плати таксата. Кого ще представлявате Вие? Планета – Пайнер? Дори и Николета Лозанова е по-достойна от Вас – тя поне не крие как е станала известна и знаем личния живот по-подробно, отколкото бихме желали?! Вашият живот до момента представителен за коя част от обществото е ?! За тази на успелите мъж на 33 или ?!
Г-н Бареков, щяхте да вкарвате г-н Борисов в затвора. Единствените доказателства внесени в прокуратурата за сега са срещу Вас. Или сте решили, че макар и на неуспял шеф на ДАНС, Пеевските медии са правовата инстанция на Р. България?
Последно си позволихте да наречете Radan Kanev – Рамадан Кунев. Аз не помня него някой да го е представял така – но помня Вас да са Ви представяли като Дудука. За много забавен ли се имате – да смешен сте, ако нямаше кой да плаща (с безсънни нощи) за катарзисите на трима депутати. Силно се надявам привържениците на ГЕРБ и БСП да им осигурят още толкова безсънни нощи за размисъл ! А относно РБ – колкото и лъжи да изречете, те са много по-чисти от Вас. Нямат Вашите богати приятели и не плачат нощем за бедните почасово, отмервайки времето с часовници за около 100 хил. лева, но все пак!
Да, точно заради такива като Вас – ние, които можем да работим с ръцете и умовете си, но кючек – културата не ни е в кръвта – ще сме в чужбина. В България местата са заети от успели на 33! Повече от половината работещи българи – работят не в България.
А на коалиционните Ви партньори от ВМРО ще им припомня поантата на един Ботев стих :

Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти,
аз вече нямам мило, драго,
а вий… вий сте идиоти!

Нямате срам! Ще подкрепите правителство на ДПС, което обслужва руските имперски интереси. И Вие сте патриоти ?! Колко Ви е къса паметта ?! Това е срам, голям срам.
На потенциалните избиратели на този политически Франкенщайн казвам само, че се умира за една катедрала, не за камъни. Умира се за народ, не за тълпа. Мислете с главите си, красотата може и да спаси света, но няма да го освободи -„ …свободата не ще екзарх,иска Караджата“ (Любен Каравелов, 4 март 1872).