СОФИЯ МЕТЕОРОЛОГИЧНО ВРЕМЕ Корнелия Нинова - 49 Конгрес на БСП
чт. юни 30th, 2022

Корнелия Нинова – 49 Конгрес на БСП

Днешното ми изказване пред делегатите от 49-ия Конгрес. Благодаря на всички членове и симпатизанти, които са искрено съпричастни с БСП.

Няма да внеса оставката си на 49-ия Конгрес

Корнелия Нинова оттегли оставката си като председател на БСП по време на Конгреса на партията в неделя. Нинова беше подала оставка заради резултата от европейския вот на Пленум на партията в края на май и евентуалното гласуване от Конгреса можеше да я потвърди.

Няма да внеса оставката си на 49-ия Конгрес“, каза Нинова. Тя добави, че действията и са продиктувани от чувство за дълъг и отказ да хвърли партията в хаос преди предстоящите местни избори. Лидерът на БСП отправи обвинения срещу свои съпартийци, които според нея в продължение на дни са раздавали постове с цел да си разделят партията след нейното напускане.

Пред избора егото ми или бъдещето на тези хора избирам второто. Три години работихте за нас – да бъдем депутати и евродепутати. Сега ние ще работим да бъдете кметове„, каза още Нинова.

Конгресът започна с призиви на представители на социалистите от различни точки на страната, които поискаха от Корнелия Нинова да оттегли оставката си. Според делегатите, които я подкрепиха, нейната оставка може да доведе до „самоунищожение“ и би била стъпка назад за партията.

Още през седмица много от местните организации на БСП в цялата страна се обявиха за оставането на Нинова начело на партията.