Бисерите на Масларова доказват, че тя не може да води комисия в НС
Много шум се вдига около Емилия Масларова напоследък. Причина за това е искането да бъде отстранена от председателския пост на социалната комисия в парламента. Изведнъж се оказа, че кокетната лелка била изключително полезна за социалното развитие на българския народ и затова било недопустимо да я изгонят от комисията. По време на четиригодишния мандат на тройната коалиция аз лично не видях с какво толкова е незаменима Масларова. Всъщност си спомням някои от изказванията й, които може би ще са ви интересни:

Много сте активни, нали бяхте гладни?“- към протестиращи пенсионери през март 2009 г. „Домове за деца винаги ще има, такива с решетки на прозорците“ – през февруари 2008 г. пред журналисти, по повод домовете тип „Могилино„. През есента на 2008 г. Масларова пожела да лиши от родителски помощи всяка бременна жена, която откаже да се тества за увреждания на плода. Целта: да намали броя на деца с увреждания в България.

Половината инвалиди са фалшиви“ – пред журналисти по повод облекченията за внос на кола от хора с увреждания. „Могилино е игрален филм„- по повод репортажа на ББС за тежкото положение на българските социални домове. През март 2009 г. в писмо до една от националните телевизии Масларова сведе човек с увреждане до маловажен и неспособен обект, наричайки го „клето създание„. „Част от работодателите преекспонират въпроса с очакваната безработица. Преди дни имах среща с бизнесмени от сферата на услугите. Казват ми – непрекъснато търсим персонал, но хората не искат да работят. Мързи ги.„- по повод многобройните информации за драстично повишение на безработицата у нас. „Ох, много, много има за свършване. Казах ви, тази една година мина като миг. А какво можеш да свършиш за един миг?“ пред журналисти в края на 2006 г. Ако съдим от тези изказвания, Масларова трябва да бъде незабавно отстранена, тъй като тя очевидно е неадекватна и няма особено желание да работи за социалните проблеми на българския народ.
Величко Василев, София