Вицове за политици

Един поп влязъл в бръснарница, за да се подстриже малко. Седнал на стола. Бръснарят го подстригал и попа казал:
– Какво ти дължа, синко?
– Нищо, отче – казал бръснарят. – Днес съм решил от свещеници да не взимам пари. Приеми го като малка подкрепа за църквата.
– Много ти благодаря, синко – казало отчето и си тръгнало.
След няколко дни едно момче от църквата донесло на бръснаря един куп книги като подарък от благодарното отче.
На следващия ден в бръснарницата влязъл един малък бизнесмен – търговец на захарни изделия. Бръснарят го потстригал и него и търговецът попитал:
– Какво ти дължа?
– Нищо – казал бръснарят. – Днес пари от дребни търговци не взимам. Приеми като малка подкрепа от моя страна за дребния бизнес в тая държава.
– О-о-о, много ти благодаря. Оценявам жеста – казал търговецът и си тръгнал.
След няколко дни един куриер донесъл на бръснаря един голям пакет с шоколади, бисквити, бонбони и други подаръци от благодарния търговец. След два дни в бръснарницата влязъл един депутат. Седнал на стола. Бръснарят го подстригал и депутатът попитал:
– Какво дължа?
– Нищо – казал бръснарят. – Днес реших да не взимам пари от депутати. Гледайте на това, като на малка подкрепа от моя страна за държавата.
– Благодаря – казал депутатът и си тръгнал.
На следващия ден бръснарят отива на работа и какво да види. Пред бръснарницата са се наредили на опашка 20 депутати и го чакат да отвори.

Йорданка Фандъкова се прибира в София след конференция в чужбина. Излязла от терминала на летището и гледа че никой не я чака. Чакала, чакала. Никой не идва. Не издържала и отишла до близкото такси.
– Извинете, ще ме откарате ли до кметството? Имам много важна среща след 10 минути. Знам че е почти невъзможно, но ако успеете, ще ви платя подобаващо.
– Добре качвай се.
Бакшишът пришпорил таксито. Минал по някакви тайни улици и след 7 минути е пред кметството.
– Лелее, как го направи това – удивила се Фандъкова. – Откъде мина? Кажи ми за да знам за в бъдеще и аз.
– Никога няма да ти кажа.
– Защо?
– Защото и тези улици ще ги разкопаеш.

– Аз предлагам, да направим машина на времето и да се върнем 30 години назад. Ще изкупим огромно количество долари по 50 стотинки. И сега ще ги препродадем по лев и петдесет.
– А аз предлагам друго. Да построим машина за копиране на материя. Ще вземем един златен гердан, ще го размножим в огромни количества. Тонове злато. И ще го продадем на световния пазар…
– Господа, господа, засрамете се! Все пак сте министри. Предлагайте някакви разумни и реалистични начини за изход от кризата – казал Бойко Борисов на заседание на министерския съвет.