Youtube е най-големият и известен сайт за видео споделяне, особено сред младоте хора, но също така и сред по-старата генерация – всички те търсещи, гледащи и споделящи видео.

Google са въвели специално разработен филтър, който да улавя неподходящото съдържание, като например порно и да не позволява неговото ъплоадване.

Youtube е основан пред 2005г и получи много бързо широка популярност още същата година. Още пред юли 2006 сайта има над 100 мииона видео прегледа на ден и близо 65 хиляди видео материала биват качвани (на всеки 24 часа). Година по-късно Youtube вече е достъпен в 9 страни, както и вече е налична мобилна версия. 

До края на 2009г Youtube вече има над един милиард прегледа на видеа на ден. Няма нужда да ви убеждаваме, че този сайт е голям! Въпреки серионите постижения видео портала не спира да расте и през 2010г достига два милиарда прегледа на ден. При този тренд никой не се съмнява, че сайта ще продължи да расте, въпреки че за сега не е ясно с какви темпове.

Въпреки сериозната технология стояща зад Youtube дълго време максималното времетраене на качваните клипчета бе 15 минути, но този лимит отпадна с последния ъпдейт преди няколко дни, когато Google направиха дребни промени по видео портала и заедно с това увеличиха лимита за всички потребители акаунти (единственото условие е те да не са били хващани в злоупотреба на услугата).