Франция

Северен поток 2

Кой печели от компромиса за “Северен поток 2” Разногласието между Меркел и Макрон около проекта “Северен поток 2” продължи по-малко от ден. Постигнатият компромис е от полза за Германия, още повече – за Русия, а донякъде и за България.


“Жълтите жилетки”, руските тролове и Макрон

“Жълтите жилетки”, руските тролове и Макрон. Руската “фабрика за тролове” отново работи на пълни обороти: наблюдения и анализи сочат, че с помощта на дезинформации Русия се опитва да влияе на протестите на френските “жълти жилетки”. Целта е президентът Макрон.


Член 13 – #SaveYourInternet

Член 13 – #SaveYourInternet. Член 13 – Има по-добър начин
Член 13 е част от европейското законодателство в областта на авторското право. Той е създаден с намерението да защити по-добре творчеството и да намери ефективни начини за собствениците на авторски права да защитят съдържанието си онлайн. Подкрепяме целите на член 13, но както е формулиран от Европейския парламент, би могъл да има сериозни неочаквани последици, които биха променили мрежата такава, каквато я познаваме. Има по-добър начин. Научете повече и дайте изява на гласа си.


Човекът, който ще поведе Европа

Човекът, който ще поведе Европа. Европейците се нуждаят от човек, който да ги поведе. Човек, който се бори за ценностите, които направиха ЕС богат и свободен. Човек, който не се плаши и не се извинява за убежденията си. Има такъв човек.


Шегата се превръща в реалност

Идеята за лятното време се ражда на майтап. Всичко тръгва от една шега. През 1784 год. известният със спестовността си Бенджамин Франклин предлага да се въведе смяна на времето, за да се пести восък за свещи. Само ако е знаел колко вълнения ще предизвика с това!


Източна Европа обърка сметките на Макрон

Източна Европа обърка сметките на Макрон Резултатът от обиколката на Еманюел Макрон в Източна Европа е повече от скромен. Френският президент не получи карт бланш…


Франция празнува 14 юли

Трагедията в Ница: какво (не) узнахме Франция празнува 14 юли. В Ница обаче денят е помрачен от спомена за трагедията, разиграла се преди една година….


Франция избра Емануел Макрон

Франция направи съдбоносен избор за бъдещето си. Новият президент е проевропейски ориентиран и има намерение да реформира френската икономика из основи. Победителят от втория тур…


Браво на холандците!

Браво на холандците! Въздишка на облекчение: холандците осуетиха триумф на Геерт Вилдерс – и показаха, че десният популизъм може да бъде спрян. Дано техният вот…


Ще оставят ли Гърция да падне?

Ще оставят ли Гърция да падне? Гърция и преди е била застрашена от изхвърляне от еврозоната. Но винаги се е намирало кой да я спаси….


Негостоприемна страна България

Много мигранти “засядат” в България – без шанс да продължат нататак, тъй като нямат достатъчно пари, за да плащат на трафикантите. “Веднъж изкарах 2,400 евро…


Жени, открийте лицата си!

Във Франция, Белгия, Холандия, отчасти и в Швейцария (даже в българския Пазарджик) мюсюлманките плащат глоби, ако ходят забулени. Дискусията вече е почти истерична, а във…


Ужасът в Брюксел

Тази сутрин серия от бомбени атентати разтърси Брюксел. Експлозиите на летище “Завентем” и в две метростанции взеха десетки жертви. Ето актуалните подробности.