“Демократична България” е вече втора

Гласуване по пощата 2021 Гласуване по пощата 2021

Проучване: “Демократична България” изпреварва “Има такъв народ”

Демократична България” е вече втора политическа сила сред хората, обявили, че ще гласуват на всяка цена. Ето какво още показват данните от актуално проучване.

ГЕРБ отново е първа сила, а партия “Има такъв народ” остава трета – това сочат резултатите от проучване на “Маркет линкс” и БиТиВи, проведено в периода 13-22 август.

Числата

Според данните от проучването, партията на Бойко Борисов подкрепят 21,6% от заявилите, че ще гласуват на следващи парламентарни избори (15,7% от всички анкетирани). На второ място сред твърдо гласуващите е “Демократична България” с 16,5% (11,3% от всички анкетирани), а трета е партия “Има такъв народ” с 15,7% (14,2% от всички анкетирани).

Следват БСП с 15,7% (12,5% от всички), ДПС с 11% (10,7% от всички) и “Изправи се, БГ! Ние идваме!” с 4,5% (4,1% от всички). “Възраждане” са новият кандидат за представителство в следващото Народно събрание с подкрепа от 4,3% сред гласуващите (3,1% от всички).

Служебният кабинет повишава рейтинга си

От проучването става ясно също така, че служебното правителство повишава рейтинга си – 54% доверие, което представлява нарастване с около 3% в сравнение с юли. Най-разпознаваемите министри Кирил Петков и Асен Василев се ползват с доверието на съответно 42% и 31% от гражданите, сочат данните от проучването на “Маркет линкс“.

About Другата гледна точка
Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.