Арестуваха Бойко Борисов. Задържани са също Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севделина Арнаудова.

От МВР уточниха, че задържането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е станало в рамките на мащабна операция във връзка със 120-те сигнала за престъпления в България, обявени от европейския главен прокурор Лаура Кьовеши. Съобщено бе, че се извършват претърсвания и изземвания на много адреси.

„Няма никой над закона“

Арестувани са и още няколко души от ГЕРБ, сред които бившият финансов министър Владислав Горанов, бившата депутатка Менда Стоянова, както и личният пиар на Борисов Севделина Арнаудова.

Няма никой над закона„, написа премиерът Кирил Петков минути след разпространяването на информацията за ареста на Борисов, без да уточнява дали посланието му е свързано с акцията.

Пиарът на ГЕРБ Никола Николов твърди, че Борисов не е задържан, а се извършва само проверка в дома му.

Само ден след пристигането на Кьовеши

До арестите се стигна само ден след пристигането на Кьовеши, която обяви, че европейската прокуратура е получила рекорден брой жалби и е започнала разследвания по над 120 случая. По думите ѝ сигналите са за различни престъпления – измами с европейски средства, обществени поръчки, нарушения в сферата на строителството, както и с фондовете за възстановяване след пандемията.