Тридневен траур в ЕС

Google

Падналият самолет е ”напълно изчезнал

Тридневен траур от днес е обявен в Европа заради катастрофата с германския пътнически самолет А320, който се разби във френските Алпи вчера.

При катастрофата загинаха всичките 150 души на борда.Знамената пред зданието на Европейската комисия в Брюксел ще бъда спуснати в продължение на три дни. Еврокомисията скърби заедно с народите от всички страни. Европа е в траур“”.

All my thoughts are with passengers’ and crew’s families at this difficult moment,” said President Martin Schulz on the ‪#‎Germanwings‬ plane accident.

About Другата гледна точка
Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.