Списък с онези неща, които е добре да пропуснете, защото – с тях или без тях, сте обречени…

Любовта е едно прекрасно усещане, което е препоръчително да се показва и доказва, ако не ежедневно, то поне не само на празници, но и през останалите дни от годината, които не са рождените ви дни, именните ви дни, Коледа, Нова година и 14 февруари.
Разбира се, ако пропуснете да зарадвате половинката си на Деня на влюбените, може и да не ви се разсърдят веднага, но бъдете сигурни – ще получите голяма черна точка, с или без ваше знание.
По тази причина решихме да изготвим списък с онези неща, които според нас, е добре да пропуснете, защото – с тях или без тях, положението ви ще е обречено. А те са следните:

Универсалните НЕподаръци – за нея и за него
Тук попада – и не се сърдете, а се замислете защо, всичко във формата на сърце – малко или много е твърде изтъркано. Както за нея, така и за него. Ако все пак държите на клишето – нека поне са бонбони или нещо с шоколад. И не разчитайте да го намерите в кварталния супермаркет, разходете се малко повече и намерете сладкарница, където не само ще се отнесат сериозно към вас, но и ще дадат уникален израз на любовта ви.
Не й/му подарявайте плюшени зебри, газели, лъвчета, маймунки, костенурки и най-вече мечоци. Особено пък от онези, които при натиск издават измъчен звук.
Не е добра идея да се спирате и на живите им еквиваленти, ако не сте сигурни дали половинката ви има желанието, средствата и времето да се посвети на нов домашен любимец.
Билбордът с клиширано обяснение в любов звучи романтично и сладко, но само по филмите. В реалния живот нещата не изглеждат точно така.
Розовите и червените нещица също попадат тук.

За нея
Вибратор! Хайде, мъже, точно на 14 февруари?! Точно от вас?! Вие сте нейният жив вибратор, който трябва да й носи най-големите, безкрайни, всеобхватни като океана и неописуеми сладостни мигове. Не се излагайте и не се доверявайте на нищо с батерии, само на вашето лично кожено достойнство.
Нищо, което може да се сметне като кухненско „оръдие” – тиган, печка, скаричка, нов абсорбатор и т.н. Полилеят също попада тук. Дори и да е любяща домакиня и да живее за това да види блажената ви физиономия, след като сте опитали от гозбата й, измислете нещо друго.
Внимавайте с цветята! Някои ги обожават, други – презират. Но вие си я познавате най-добре и знаете от кои е, нали?

За него
Макар и изключително популярен в другарска Хърватия, „накурнякът“ е нещо, което не трябва да подарявате на своята по-силна половинка. Дори и навън да е минус 20 градуса, звучи по-приемливо да дарите възлюбения си със саморъчно изплетен от вас чорапогащник, отколкото да заложите на традиционното хърватско плетиво, с което да покриете неговото достойнство и да го обречете на мъки – боцкащи и горещи. Освен това, нацелването на размера е деликатен въпрос.
Кратка справка показва, че около 1913 г. „накурнякът“ е бил задължителна част от облеклото на населението от горните райони на Хърватия и се е ползвал за защита на половия орган от студ и протриване от седлата.
И още нещо – мили жени, не си мислете, че с малко повече дантела и пера ще минете за подарък!
И накрая…

Не забравяйте, че най-хубавите подаръци са от любов, измислени или харесани, специално за човека.