От 8 април 2014 г. вече няма да им обновления за тази версия на операционната система, прекратява се и клиентската поддръжка.

Остава само една година за клиентите, които все още използват Windows XP, да преминат на по-модерна версия на операционната система.

От 8 април 2014 г. „Майкрософт“ няма да осигурява повече никакви обновления за XP, както и клиентска поддръжка.

Без обновленията за сигурност, компютърът ви може да се окаже уязвим за зловредни атаки, шпионски софтуер или вируси, а информацията ви може да бъде загубена или повредена.

Дори и да ползвате антивирусен софтуер, това може да се окаже недостатъчно за защитата ви, обясняват от „Майкрософт„.

Несъмнено Windows XP беше една изключителна операционна система, която отговаряше на нуждите на клиентите преди повече от десетилетие. Близо 12 години по-късно технологиите се развиват значително, наред с новите потребности и очакванията на тези, които ги използват, подчертават от компанията.

Съвременните компании имат все по-голяма необходимост да защитят своите данни и да гарантират сигурността, съвместимостта и управлението им.

В същото време, потребителите търсят технологии, които отговарят на личния им стил на работа и им позволяват да бъдат продуктивни навсякъде, по всяко време и на различни устройства.