Демокрацията умирала

Момент. Демокрация? В България? Та това е смешно твърдение. България никога не е знаела какво означава демокрация, още по-малко да я е усещала.

В кой период от българската история е имало дори намек за демокрация? В никой. В българската политическа история никога не е имало ясно изразени демократична или социалистическа партии.

Това, което се нарича БКП е всичко друго, но не и социалистическа партия. Болшевизмът, дело на извратени мозъци, не може да се нарече социализъм. Само вижте страни, като Норвегия и Швеция и ще видите какво означава социализъм. Погледнете и Англия – там има традиция в партийно отношение. Има ясно изразени две партии. Не като тук в България, където съществуват повече от 400 неопределили себе си структури.

СДС са нищо друго освен боядисани червени. И какви може да са, след като половин век има една партия. Те няма откъде да са дошли, освен от БЗНС и БКП. Недоволните от червената партия създават днешната синя партия. Колко велико, наистина.

В днешно време всеки в България говори за т.нар “демокрация” – тя “умирала”, “изчезвала”. Извършвани са престъпления срещу демокрацията в България. Сякаш някога я е имало. Как може да умира нещо, което никога не е живяло? Въпросът е, че е модно да се плюе по управляващите.

След като бъдат сменени, новото правителство отново прави каквото иска с България. 20 години разрушение, непукизъм и т.н. Точно от тези, които сега викат и крещят как трябва да “бием шута” на комунистите. Като дойде Синята коалициа или която и да е друга партия -ще се промени ли нещо? Не вярвам, изобщо. Това са хора, които се въртят през годините -когато първите са на власт, вторите протестират. И обратно. А ние им се връзваме и започваме да вярваме в демокрацията.

Не харесвам комунизма. Нито това как БСП провали много точки от българската политика. Не харесвам и СДС защото са лицемери и забравят колко неща те самите унищожиха. Не харесвам и това, че едни и същи хора се въртят на родната политическа сцена и само си сменят ролите.

Ще се очудя, ако не стане пак същото. А именно- идва ново правителство, идват нови управляващи; и след като прекарат малко време на власт пак ще викаме: “Да им бием шута!”