Сякаш бежанците са изнасилили половината жени в България

Върховният комисар на ООН за правата на човека Зейд Раад ал Хюсеин вчера разкритикува България заради отношението към бежанците. Александър Андреев смята, че е крайно време това отношение наистина да се промени.

Скъпи български расисти, отваря Ви се чудесна възможност: някаква си „тарамбука” от ООН тръгнала да Ви поучава за правата на бежанците. Хайде сега всички да наскачате срещу комисаря: „Абе, алоу, ти за брадатите жени ли ни говориш, за тия цигани ли, дето джобовете им са пълни с пачки пари и 4istak нови смартофони, ей, Хюсеин, я заминавай при твоите джихадисти и не ни давай акъл как като бели хора и християни da se spravime sas taia papla4!

Едно сирийско семейство в България

Защото това са Ви убежденията, това Ви е културата, това Ви е стилът и езикът, скъпи расисти.

Какво всъщност ни казват?

Да, навсякъде по света има тъпи, прости и агресивни хора. И навсякъде по света те са особено гръмогласни. Но не навсякъде по света ги търпят и толерират така, както в България. Тъкмо това каза и Върховният комисар на ООН. В България тези тъпи, прости и агресивни хора бълват грозната си реч – не само в интернет-форумите, но дори по телевизията – и никой не ги закача, никой не ги вкарва в затвора заради език на омразата, расизъм и призиви към насилие. И не само това. Част от медиите, от журналистите, дори част от политиците също мислят така и – къде тихомълком, къде на висок глас – подкрепят расистите и ксенофобите. При това с един толкова естествен патос на възмущение, сякаш през последните години бежанците и мигрантите вилнеят с ятагани из България, сякаш са посекли половината мъжко население и изнасилии половината женско.

Изгонете расистите!

Тази атмосфера е истинско безобразие. И е крайно време политиците и медиите, а най-вече цялото гражданско общество да прочистят въздуха в България. Изгонете расистите от интернет-форумите! Не ги допускайте в нито едно телевизионно студио! Прочетете закона и го прилагайте към тези хора!

България винаги е била дружелюбна, спокойна страна с отворени и миролюбиви хора. Нека обществото да си го припомни и да се върне към тази традиция.

(Авторът в Twitter: @al_andreev)

Вижте и това видео по темата:

Едно сирийско семейство в България