Бойко Борисов често управлява на инат. Второто издание на „човека от народа“ явно възприема дебелоглавието като запазена българска марка.

Когато Борисов се заинати…Има ли кой да го спре?

Когато Бойко Борисов се заинати и въпреки огромния скандал заради агентурното минало на Божидар Димитров го назначи в кабинета си, се възмутиха всички, които бяха повярвали на предизборните твърдения на ГЕРБ за скъсване с миналото. Само носталгиците и феновете на популистко-националистическата реч на Божидар Димитров се зарадваха. Мълчаливото мнозинство от “шибания народ” класира случая като “частен”, като проява на характеропатията на министър-председателя.

Опак характер ли е Бойко?

Когато Бойко Борисов се заинати и въпреки очевидната непригодност на Румяна Желева й повери първо кормилото на българската външна политика, а след това я избра да бъде българският кандидат за еврокомисар, се възмутиха не само професионалните дипломати. Безпрецедентният скандал по време на изслушването на Желева в Европейския парламент нанесе тежък удар върху репутацията на България. Да, мълчаливото мнозинство на същия “шибан народ” отново реши, че става дума за проява на характеропатията на министър-председателя, но този път поне не класира случая като “частен”.

Човек от народа № 2

Когато Бойко Борисов се закани на протестиращите в Добрич, че ако го дразнят, може да разреши добива на шистов газ, и изрече думите “Продължавайте така и можем да подпишем на инат”, на целия “шибан народ” стана ясно, че вече не става дума само за шокиращ стил и екстравагантно поведение на “човека от народа”, а за опасен модел на мислене, модел на поведение и модел на управление, за опасно главозамайване на най-висшия представител на изпълнителната власт, който открито застана срещу гражданското общество, демонстрирайки, че с този “шибан народ” може да прави каквото иска.

Срещу този абсурд в страната реакция няма.