Западът се възмущава от Асад, но е безпомощен

Chemical Attack in Syria 4 April, 2017 Chemical Attack in Syria 4 April, 2017

Западът се възмущава от Асад, но е безпомощен

Целта оправдава средствата: стратегията на Асад е да ликвидира възможно най-много бунтовници, без да го е грижа за цивилните жертви. Западът e възмутен, но и безпомощен.

Не, войната в Сирия не заглъхва – напротив, пламъците се издигат все по-високо. Десетки цивилни граждани загинаха във вторник при въздушна атака с отровен газ, разпръснат над един град, контролиран от бунтовниците.

Режимът на Асад и неговият покровител – Русия – разбира се оспорват, че техни самолети са извършили атаката. А това, че малко по-късно с ракети беше обстрелвана и болница, е просто върхът на престъпния им цинизъм.

Химическа атака в Сирия 4 април 2017

Химическа атака в Сирия 4 април 2017

Може ли военнопрестъпник като Асад, който не за първи път нарежда подобно нападение, наистина да стане лидер на прехода в Сирия и да предвожда битката срещу ислямските терористи? Нима някой на сериозно вярва в подобно нещо?!

Стратегията на Асад е ясна: да ликвидира колкото се може повече бунтовници, преди евентуално да реши сериозно да се включи в преговорите за бъдещето на Сирия. Цивилните жертви са част от неговите сметки.

Възмущението от последното му злодеяние е оправдано, но и доста безпомощно. В Сирия може да види на какво са способни един диктатор и неговите съучастници, за да си запазят властта и влиянието.

About Другата гледна точка
Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.