За Морската виртуалния стадион “Варна”

виртуалния стадион "Варна" виртуалния стадион "Варна"

Гледам, че ТИМ, които не обичат да ги наричат така, но не обичат да ги наричат и” групата компании около “Химимпорт” и ЦКБ” са си платили насам-натам за ПР публикаци на виртуалния стадион “Варна“. Показват поредните визуализации на нещото, което го няма от 2005г. насам.
Публикациите явно са поръчани да изглеждат “като истински“, но са съвсем еднакви. По тази причина в тях не пише, че:
– 136 дка, които Варна апортира в смесеното дружества с “Химимпорт” бяха оценени на 12 млн. лв. – по 40 евро на кв.м.
– преди две години само 14 дка от апортираните бяха продадени за…18 млн. лв
– след първоначалното зарибяване, от над 30 хил. местана на стадиона останаха… около 20 хил.
– от 4 покрити трибуни са останаха само 2.
– оказа се, че съоръжението е проектирано не от архитектите на олимпийския стадион в Мюнхен (пак според първоначалното зарибяване), а на…”Лудогорец арена” в Разград.
– всяка година Варна продължава да губи от съдружието си с “Химимпорт” по около 200 хил. лв.освен апортираните 136 дка., които са безвъзвратно загубени.
– вместо през 2010г. (все според първоначалното зарибяване) стадионът най-вероятно няма да е готов нито през 2018г., нито през 2019г., нито…
Последният вариант на проекта, разработен вече не от авторите на олимпийския стадион в Мюнхен, а на “Лудогорец арена” в Разград.
Местата са намалели с над 10 хил., а от 4 покрити трибуни са останали само 2.” Спас Спасов

About Другата гледна точка
Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.