wereld

Танкове и десетки хиляди войници: Русия се готви да нахлуе в Украйна? Защо Русия струпва войски по украинската граница? Ако Русия нападне Украйна, военните действия ще се водят и в Черно море, а това означава, че агресията на Москва се превръща в проблем и за други страни, предупреди Киев.

Новият вариант Омикрон: какво се знае дотук. Новият вариант на коронавирус Омикрон е вероятно по-заразен от известните до момента. Но дали е и по-опасен? И дали ваксините предпазват и от него? Ето какво се знае до момента:

Вечният Фреди Меркюри. Днес се навършват 30 години от смъртта на вокала на “Queen”. Музиката, която ни остави той, ще живее вечно: никой не може да изпълни “Bohemian Rhapsody” така, както я пееше Фреди Меркюри.Вечният Фреди Меркюри. Днес се навършват 30 години от смъртта на вокала на “Queen”. Музиката, която ни остави той, ще живее вечно: никой не може да изпълни “Bohemian Rhapsody” така, както я пееше Фреди Меркюри.

Папа Франциск на посещение в България

Папа Франциск на посещение в България. Главата на Римокатолическата църква пристигна на посещение в България. Визитата на Франциск е щекотлива. БПЦ е дистанцирана спрямо него. Но много хора в страната му се възхищават и виждат в него пример за подражание.