Уеб дизайнер

Google Google

Само се чудя защо не са вкарали и някоя английска думичка в текста. Нали все пак в изискванията пише “1. Английски език или Руски език”. От друга страна не пише български, та можеше да не го използват. Вече свикнахме в България да ни пишат обявите на английски. Чудя се дали по света има сайт за работа, в който да публикуват обяви за работа на български!?

Ето и снимка на обявата, а след нея и коментара:

За мен тези заплати са направо наглост. До кога бе? Това са заплати от преди 15 години. Големи тарикати се навъдиха.

Като гледам и работното място – “метростанция Джеймс Баучър” ми става смешно. Представям си как фирмата отива сутринта в метростанцията, окупира две пейки, вадят лаптопите и бачкат на безплатен WiFi.

Незнам вече как да коментирам такива нагли и неграмотно написани обяви, но опредено ме дразнят.

Ясно е, че jobs.bg не правят никакъв контрол на обявите. Явно всеки може да си пусне каквото си иска. Затова от време на време поне някой като мен да протестира – макар, че ефект няма.

А и защо да си трупам яда в мен!? Казват, че като споделиш ще ти олекне   – кой знае.

Айде, до следващата “обява” и дано няма балъци, да се продадат за 200 лв. По-добре потърсете в сайтовете за freelance в чужбина – там минимума за web дизайн е много повече.

Успех на тези, които търсят работа!

About Другата гледна точка
Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.