Доналд Тръмп (на английски: Donald Trump) e американски бизнес магнат, автор и медийна личност.

Cortometraje sobre Latinos contra Donald Trump robot.  В това видео ние анализираме кратко MAMON представен на 31 Октомври 2016 .Черен хумор за това какво ще се случи, ако Тръмп печели федералните избори в САЩ.

MAMON Latinos VS Donald Trump short film cortometraje

Доналд Тръмп (на английски: Donald Trump) e американски бизнес магнат, автор и медийна личност.

Той е президент и главен изпълнителен директор на „Тръмп Организейшън“. Доналд Тръмп е основател на „Тръмп Ентертеймънт Ризортс“, организация, която ръководи многобройни казина и хотели в целия свят. Неговият екстравагантен лайфстайл и маниер са го утвърдили като знаменитост – статут, засилващ се от успеха на неговото риалити шоу „Стажантът“ (The Apprentice).

През септември 2010 г. Доналд Тръмп заявява, че „сериозно обмисля“ възможността да се кандидатира за президент на САЩ за 2012 г. На изборите през 2008 г. той поддържа кандидата на Републиканската партия Джон Маккейн, който губи от съперника си демократа Барак Обама. На 16 юни 2015 г. Доналд Тръмп обявява, че се включва в борбата за поста президент на САЩ през 2016 г. След предварителни избори, Тръмп е избран за кандидат на републиканската партия. Негов основен съперник за президентския пост е Хилъри Клинтън.