Венецуела

С позицията си за Венецуела Румен Радев

С позицията си за Венецуела Румен Радев се строи на грешната страна. Остана изолиран в ЕС, но пък се оказа в компанията на Ердоган, Путин, Си Дзинпин и други “защитници” на демокрацията. Защо го прави?


Citgo – последната касичка на Мадуро

Citgo – последната касичка на Мадуро. Последното бижу на Мадуро. Дълги години управляващите социалисти във Венецуела си живееха добре от продажбите на петрол, вкл. в САЩ. Сега обаче американските санкции може да спрат дъжда от пари над Каракас, крепящ режима на Николас Мадуро.


Венецуела може да излезе скъпо на Москва

Венецуела може да излезе скъпо на Москва. Русия ще бъде големият губещ, ако режимът на Мадуро във Венецуела действително падне. Руските кредитори ще има защо да се тревожат за своите заеми. А цената на петрола на световните пазари може да падне.


Липсващата държава

Как стана така, че осъденият в Бразилия Гълъбин Боевски ненадейно кацна в София като свободен гражданин? Журналистическо разследване на нашата авторка Татяна Ваксберг разкри основните…


Българското гостоприемство

България се намира на едно от последните места по гостоприемство към туристите в проучване, публикувано в началото на месеца от Световния икономически форум и включващо…