Важна информация за всички “Re-open EU”

Re-open EU Re-open EU

Важна информация за всички, които това лято смятат да пътуват

До кои европейски държави мога да пътувам това лято, как да стигна най-лесно, какво трябва да знам и съблюдавам? Тези и други важни информации, в реално време и на български език, можете да откриете тук:

Днес Еврокомисията пуска в действие “Re-open EU” – уебплатформа с важна информация, която дава възможност за безопасно възобновяване на свободното движение и туризма в цяла Европа.

Интерактивно и в реално време

Тази платформа има за цел да улесни хората при планирането на техните пътувания и почивки през лятото и след това, като им предоставя в реално време информация за границите, наличните транспортни средства, ограниченията за пътуване, мерките в сферата на общественото здраве и безопасността, както и други практически сведения.

Платформата е една от мерките, оповестени от Комисията на 13 май в пакета с мерки в областта на туризма и транспорта, който трябва да спомогне за безопасното възобновяване на пътуването и туризма в ЕС при спазване на необходимите предпазни мерки.

Всичко на едно място

Платформата “Re-open EU” събира на едно място актуална информация от Комисията и от държавите-членки и ще служи като основна отправна точка за всеки, който пътува в ЕС. Тук потребителите ще могат да намират информация за всяка страна-членка на ЕС, като използват интерактивна карта, предлагаща актуални данни за действащите мерки в съответната страна и практически съвети за нейните посетители.

Платформата “Re-open EU” и информациите в нея са на разположение на 24-те официални езика на ЕС. Достъпът до платформата е възможен както от компютър, така и от мобилен телефон, а адресът е: Re-open EU

About Другата гледна точка
Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.