Във Франция днес е ден на траур

Във Франция днес е ден на траур JE SUIS CHARLIE - 7-01-2015

Във Франция днес е ден на траур

Двамата заподозрени за нападението в Париж са “забелязани” в Северна Франция, съобщи Би Би Си. Самоличността на заподозрените атентатори е установена.

Става дума за двама братя от алжирски произход – на 34 и 32 години, Шериф Куаши и Саид Куаши. Единият от братята е участвал в мрежа за вербуването на доброволци за участие в джихад в периода 2003 – 2005 г., пише “Фигаро“. Те са от Женвилие, южно от Париж.

Следващият брой на френското сатирично сп. “Шарли ебдо” ще излезе както обикновено следваща сряда.

Това заяви за агенция Франс прес един от оцелелите редактори на изданието.

Броят от следващата сряда трябва да покаже, че “глупостта няма да победи“, добави Патрик Пелу. По думите му оцелелият редакционен екип ще се събере в скоро време.

About Другата гледна точка
Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.