Васко Кръпката най-учтиво уточни истината

Васко Кръпката Нова история БГ Васко Кръпката Нова история БГ

Васко Кръпката: Имам си китарата бре, недни чалгарски, подмолни подлоги, храсти проклети, червенославитиквеничковчета.

И през акъла не ми е минавало да се възползвам от тези предизвикателства на растежа ни след краха на комунизма.

По повод на слуховете, че е включен в предизборни листи, Васко Кръпката най-учтиво уточни истината в своя фейсбук профил така:

“Обадиха ми се и се видях в бтв-то – кандидат за депутат???!!!Аз?!Ти да видиш!!!Красота…. но и през акъла не ми е минавало да се възползвам тези предизвикателства на растежа ни, след краха на комунизма.Опазил ме Господ!Аз си имам китарата, групата, албумите и песните, семейство, приятели – това е моят парламент и правителство!!!!Истината от първа ръка е : Обадиха ми се преди дни от СДС-то, като стар седесар, да ми предложат да съм в листите и аз най-учтиво отказах и сметнах въпроса за приключен. Днес сутринта ми звъняха от бтв сутрешен блок, за информация в листите ли съм или не съм и аз им казах : НЕ НЕ СЪМ, ОТКАЗАХ, ИМАМ СИ ДРУГИ , ПО-ВАЖНИ ЗАНИМАНИЯ…ДА СВИРЯ И ДА ПЕЯ И ТОВА Е МОЯТ ЖИВОТ, МОЯТ ПЪТ, МОЯТ СВОБОДЕН, ДЕМОКРАТИЧЕН ИЗБОР….Но нейсе, явно на някой му се иска да разръчка така или иначе оплютото, разбъркано и опаяжено „дясно”, опушлявайки и последните неопетнени мохикани….и ето ме в централните бтв новини , със специално подготвен плакат, че съм от „интересните фигури от Реформаторския блок”…..Ами на какъв език да ви кажа бре, недни чалгарски, подмолни подлоги, храсти проклети…..червенославитиквеничковчета!!!Веднага се обадих на сутрешния блок и те казаха ами хък мък ….после некъв продуцент от вечерните новини ми се обажда … и той ала бала…ще кажем опровержение …. е чакам опровержение, ама то иди разправяй после, че нямаш сестра….Вълнувам се от съдбата на България и винаги съм се възползвал от едно от най-важните завоевания на демокрацията – свободният избор.Свирил съм по барикади, стачки, митинги и пр. пачанги за освобождението на потъпканата ни Родина и то все да натискаме в посока на това България да се отделя лека полека от тиранията на московския болшевишки ботуш и ориенталкия, робски примитивизъм и да се съвкуплим с Европейските народи, където ни е мястото, както са ни завещали нашите си, възрожденски бунтовници и самият Апостол…. и ще гласувам на предстоящите избори за най-десните, нямам нищо против нито една от десните формации, защото смятам, че все са по-добре от бсп и дпс….дано влязат…дори и да не влязат….ще го преживеем….яли сме жабетата, знаем им вкуса…нищо не може да ни изненада….това „конспирация”, това оплюване, удари под кръста…всякакви фатки владеят злите сили, но все пак сме в Свободен свят на придвижване, информация, достъп до знания, който иска да чете история , всичко пише тук в нета и в библиотеката и по някои медии….така че не позволявайте на ченгесарски, чалгарски, пролетарски, и др. „ски” дезинформатори да ви заблуждават.


Е ПРИЯТЕЛИ МОИ, ДА СИ ЗНАЕТЕ, ПРЕДЛАГАЛИ СА МИ И МОЖЕ ПАК ДА МИ ПРЕДЛАГАТ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАМ ОТ ИЗВЕСТНОСТА СИ КАТО МУЗИКАНТ И АВТОР НА ПЕСНИ И ДА СЕ ВКЛЮЧА В ДЪРЖАВНИТЕ ДЕЛА – ОТКАЗВАМ! НЕ МЕ БИВА ЗА ТОВА! НЕ МРАЗЯ ПОЛИТИКАТА, НО НЕ СЕ ВИЖДАМ ОЗАПТЕН В ПОЛИТИЧЕСКА ДЛЪЖНОСТ ИЗОБЩО!!! ПОЛИТИЦИТЕ ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА В ДЪРЖАВАТА, А АЗ В МУЗИКАТА! ЗА МЕН МУЗИКАТА ЗАВИНАГИ Е МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛИТИКА И ДЪРЖАВА, МОЯТ ПЪТ И МОЯТ ЖИВОТ Е В ПЕСНИТЕ!!! ДА ЖИВЕЕ РОКЕНДРОЛЪТ И СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ!!!
ПС.И също така нямам сестра!Да си знаете!!!”
        

About Другата гледна точка
Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.