СОФИЯ МЕТЕОРОЛОГИЧНО ВРЕМЕ Третирайте всички хора равно
пн. авг. 15th, 2022

Старт на събитието бе дадено с няколко официални приветствия. Едно от тях направи заместник-кметът на Амстердам, който заяви: „Третирайте всички хора равно! Надявам се следващата година не аз да седя тук, а вашият кмет„.

Сред официалните гости на Прайда бяха посланиците на Великобритания и Израел и представители на редица чужди дипломатически мисии у нас.

Зам.-кметът на Амстердам на София Прайд: Третирайте всички хора равно

Имаме по-голяма подкрепа от страна на бизнеса и се надяваме тя да се разширява. Имаме някои политици, които традиционно ни подкрепят, като представители на някои партии, които за съжаление не са в парламента, но от парламентарно представените не сме получили писма за подкрепа“, посочи Моника. Тя бе категорична, че мерките за сигурност са достатъчно строги и по време на шествието няма да има застрашаване на сигурността. „Искаме да прогоним предразсъдъците. Искаме да разширим малко представата за толерантност и толерирането на разнообразието. Ние живеем в 21 век и не можем да очакваме със същите ценности, с които сме живели в 19 век, да се справяме и днес„, категорична бе тя.

Няколко хиляди са участниците в десетото юбилейно издание на София Прайд. Прайдът се превърна в празник на разнообразието – участие взеха най-различни хора – млади, възрастни, с всякаква сексуална ориентация.

The trip to Sofia 2017 was gone