The new mafia - Новата мафия България

Новата мафия

Новата мафия Новата мафия

Това става ясно от две вчерашни публикации в холандската преса. За тях съобщиха читатели на Агенция Сливен в Холандия.

Ето резюме от публикациите в двата централни ежедневника “Telegaf” и “Volkskrant”: От в. “The Telegraph”

CDA* ИСКА ОБЯСНЕНИЕ ЗА ФАКТИТЕ ВЪВ ФИЛМА „НОВАТА МАФИЯ

Бен Kнапен, министър по европейските въпроси в холандското правителство, настоява да се даде отговор дали европейски пари се присвояват от корумпирани администратори в българския град Сливен.

Кмет на този град с близо 100 хиляди жители от 2003 г. насам е бившият професионален футболист Йордан Лечков. В документален филм, наречен „Нова мафия” Лечков е обвинен в тесни връзки с мафията. Затова холандският министър иска разяснения каква е ролята на кмета и къде са отишли европейските пари. Дали е вярно, че Сливен е контролирани от мафията и свързан ли е с нея Лечков. Вярно ли е, че бившият футболист, който вкара победния гол срещу германците и така страната му достигна до полуфиналите в САЩ през 1994 г., а след спортната си кариера се изявява като бизнесмен и политик, е „капо ди тути капи”, на „шеф на всички шефове” на мафията.

В документалният филм се разкрива, че европейските фондове за подмяна на остарялата канализационна система на Сливен са спрени, тъй като една част от парите вече са изчезнали в дълбоките джобове на Лечков и неговата клика, обвинени в пране на пари.

Според Кнапен става дума за ноу-хау, в което бизнес интереси, контролирани от кмета Лечков, са преплетени с обществените проекти.

Филмът „Нова мафия” може да се види на YouTube. Той  очертава опетнения имидж на България. Страната от януари 2007 е член на Европейския съюз, но твърденията за корупция и престъпност са непрекъснато на дневен ред. Сливен е известен най-вече като „градът на мафията”.

Злоупотреба с власт

В България правната система изглежда много далеч от европейските стандарти. През април миналата година Лечков беше отстранен от позицията си като кмет на Сливен, но един месец по-късно той все пак бе възстановен.

About Другата гледна точка

Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.

error: Alert: Съдържанието е защитено !!