сб. дек. 3rd, 2022

Замъкът Хоенцолерн

Разположението на замъка Хоенцолерн му придава зашеметяваща красота. Той се намира в германската провинция Баден Вюртемберг на 855 метра надморска височина. През 1850 година наследствената резиденция на династията Хоенцолерн е обновена. От тази династия произхождат германските крале, управлявали в периода 1871-1918 година.

Крепостта Вартбург

Вартбург е една от най-значимите германски крепости. В нея Мартин Лутер намира убежище между 1521 и 1522 година. Тук той превежда Новия завет на немски език. Крепостта е построена около 1067 година във възвишенията до Айзенах, а през 1999 година е включена в Световното наследство на ЮНЕСКО.

Нюрнбергският замък

През Средновековието Нюрнбергският замък е бил седалище на кралете на Свещената Римска империя. Разрушен през Втората световна война, замъкът по-късно е отново издигнат – в съответствие с оригинала.

Замъкът Бургхаузен

Според Книгата на рекордите на Гинес, замъкът Бургхаузен в Горна Бавария е най-дългият в света – дължината му възлиза на 1025 метра. Изграден през XI век, замъкът служи първоначално за резиденция на баварската династия Вителсбах.

Крепостта Марксбург

Крепостта Марксбург, която се извисява над градчето Браубах, е построена през XII век. Тя е единствената средновековна крепост в долината на Среден Рейн, която никога не е била разрушавана. От 2002 насам средното поречие на Рейн е в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО.

It's a Wonderful Life

Крепостта Райнщайн

Крепостта Райнщайн се споменава за пръв път през 1323 година. В ранния XIX век тя е застрашена от срутване. Пруският принц Фридрих я купува по молба на германския архитект Карл Фридрих Шинкел, който впоследствие я подлага на основен ремонт.

Замъкът Кохем

Кохем е най-големият замък по поречието на Мозел и един от символите на град Кохем. Предполага се, че замъкът е изграден през XI век. През ХVII век обаче той е разрушен. Около 1877 година започват работите по възстановяването му.

Замъкът Алтена

В този замък, намиращ се на територията на провинция Северен Рейн-Вестфалия, учителят Рихард Ширман открива първия хостел в света. Сградата е на повече от 800 години.

Крепостта Зацвей

Крепостта Зацвей е построена през ХІІ век. Тя е една от малкото оцелели крепости със запазен воден ров. В равнинните местности замъците често били обграждани от дълбок воден ров, който служел за защита от врагове.