Neuer Terror- Schock! Blutige Attacke auf London.
Най-малко двама души, включително нападателят, са загинали след днешното терористично нападение в Лондон, съобщиха от полицията. По-рано днес автомобил се вряза в тълпа на Уестминстърския мост, след което шофьорът му намушка полицай пред британския парламент. Първоначално беше потвърдено за загинала жена вследствие на инцидента. След това се появиха и съобщения в медиите, че има и втори загинал, който е служител на полицията. Има и най-малко десетима ранени, които са получили спешна помощ на Уестминстърския мост.

Една жена е загинала, а редица други са ранени – включително и някои с „катастрофални“ поражения, по време на инцидента на Уестминстърския мост“, заяви доктор от болницата „Св. Томас“. Говорител на френското външно министерство съобщи, че сред пострадалите има и френски ученици на екскурзия.

Blutige Attacke auf London

Полицията разследва терористичен акт

След стрелбата пред парламента полицията е започнала разследване. „Докато не научим повече за инцидента, ще го смятаме за терористично нападение”, съобщи Скотланд Ярд в Туитър.

Междувременно властите призоваха свидетелите на предполагаемите две терористични нападения да предоставят снимки или видеоматериал на разследващите. От полицията помолиха да не се разпространяват в мрежата снимки или видеа на ранените при нападенията.

Полицията е била уведомена в 15:40 часа. В операцията са се включили и хеликоптери. Метростанцията „Уестминстър” е била затворена.

British Prime Minister Theresa May on London Attack