свят

Citgo – последната касичка на Мадуро

Citgo – последната касичка на Мадуро. Последното бижу на Мадуро. Дълги години управляващите социалисти във Венецуела си живееха добре от продажбите на петрол, вкл. в САЩ. Сега обаче американските санкции може да спрат дъжда от пари над Каракас, крепящ режима на Николас Мадуро.


Венецуела може да излезе скъпо на Москва

Венецуела може да излезе скъпо на Москва. Русия ще бъде големият губещ, ако режимът на Мадуро във Венецуела действително падне. Руските кредитори ще има защо да се тревожат за своите заеми. А цената на петрола на световните пазари може да падне.


Осем грешки, които не бива да допускаме

Осем грешки, които не бива да допускаме. Който иска да гарантира сигурността на данните си в интернет, често смята, че е достатъчно да инсталира антивирусна програма. Има обаче редица грешки, които не бива да се допускат, защото отварят вратите на хакери.


Бъдни вечер и Коледа

Бъдни вечер и Коледа: обичаи от цял свят. На Бъдни вечер българите гонят злото с тамян. В Бразилия отбелязват Рождество Христово с фойерверки, а норвежците крият всички метли и бърсалки за под. Коледните традиции по света са най-различни. Ето някои от тях:


Ще промени ли Западът политиката си?

Ще промени ли Западът политиката си? Саудитска Арабия е мошеническа държава? Предполага се, че в Истанбул е бил убит известният саудитски журналист и дисидент Джамал Кашоги. Ако това се докаже, последиците от това престъпление ще се усетят далеч зад пределите на саудитското кралство.


Бил, защо просто не дадеш Европа на Русия?

Борис Елцин и Бил Клинтън са поддържали едва ли не приятелски отношения, показват архивни документи. От тях научаваме и това: Клинтън се е месил в руските избори, а Елцин си е мечтаел за империя. Ето още любопитни факти:


Алибаба и 40-те милиарда

Алибаба и 40-те милиарда. Той е властелинът на онлайн-търговията в Китай. Джак Ма, мултимилиардер и основател на компанията Алибаба, е решил, че му е време да се порадва на живота. И напуска империята си, наброяваща 576 млн. активни потребители.


Шегата се превръща в реалност

Идеята за лятното време се ражда на майтап. Всичко тръгва от една шега. През 1784 год. известният със спестовността си Бенджамин Франклин предлага да се въведе смяна на времето, за да се пести восък за свещи. Само ако е знаел колко вълнения ще предизвика с това!


Два часа на четири очи

Два часа на четири очи. За цял живот – и за последно! Най-после те ще могат да се видят с близките си: за кратко и…Супермаркети без продавачи и без каса

Това ни чака: Супермаркети без продавачи и без каса На влизане всеки клиент се регистрира чрез смартфона си. Онлайн-гигантът Амазон атакува и последния бастион на…Ние стоим зад успеха на Фейсбук

Да не би чак сега да разбрахме истината за Фейсбук? Който ползва Фейсбук, го прави напълно доброволно. И така напълно доброволно позволява на социалната мрежа…