Стефан Данаилов на 75

Големият актьор Стефан Данаилов, който беше в основата на издигането на Румен Радев за кандидат-президент в БСП, призна, че мечтата му се е сбъднала. Големият актьор Стефан Данаилов, който беше в основата на издигането на Румен Радев за кандидат-президент в БСП, призна, че мечтата му се е сбъднала.

Стефан Данаилов – любимецът на поколения българи, актьорът с над 150 роли в театъра, киното и телевизията, наричан с много любов от студентите си Мастера и от приятелите – просто Ламбо, вдигна на крака снощи препълнения салон на Голямата сцена на Народния театър “Иван Вазов“.
Близо 800 гости, сред които Президентът Румен Радев и съпругата му, Министърът на културата Боил Банов, културни и обществени дейци, актьори и всички негови студенти, уважиха 75-годишния юбилей на най-емблематичната звезда на България.
Студентите на Ламбо прочетоха пред публиката откъси от автобиографичната книга на Стефан Данаилов – ,,Романът на моя живот“, издадена в съавторство с Георги Тошев, а голямата изненада за самия актьор бяха изпълненията на живо на любимата му Монтанска духова музика.
Не съм отишъл в Европа да снимам, имаше такива шансове, канили са ме. Аз държа на българското кино и си оставам тук… и не съжалявам. Защото кой знае какво чудовище щеше да се роди по-нататък, ако бях тръгнал“, сподели Стефан Данаилов пред дошлите да го уважат.
Винаги съм се отнасял с обич към хората, които са ми ръкопляскали на сцената, които са ми ръкопляскали на митинг. Правил съм го от сърце, а не защото някой ме е задължил. Аз съм отишъл от сърце да агитирам, от сърце да играя. Е, ако може и да ме харесат… Благодаря!“, каза още той.
Най-вече благодаря на всички вас, които допринесохте животът ми да бъда това, което съм днес – на 75 години, макар че аз казвам, че съм на 750. Абе хора, много съм живял! Много съм видял! Много съм изял, много съм изпил“, каза през смях великият актьор.
Директорът на Народния театър Мариус Донкин от сцената поздрави Данаилов, с когото го свързва и професионален път, а министърът на културата, по предложение на Съюза на артистите в България, връчи на големия актьор отличието “Златен век“.

Стефан Данаилов на 75
About Другата гледна точка
Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.