Сергей, Моника върна ли онези скандални пари на Евросъюза?

С този въпрос Сашо Диков просто закла Сергей Станишев – и на лидера на БСП му изстина ироничната усмивчица и стана червен като рак.

Върна ли онези пари? – повтори Диков.
Г-н Диков, нямам нужда от вашите въпроси, опита се да се изсули Станишев.
Ще връща ли пари, отново настъпи Сашо Диков и като картечница занарежда:
Кажете, редно ли е жената на шефа на ПЕС да печели поръчки за популяризиране на европейските институции?“.
Жената на шефа на ПЕС нали трябва да работи нещо, тя цял живот се занимава с това.
Нали и тя трябва да работи?“, опита се да се намеси Антон Кутев и по този начин да отърве от натиска своя пряк шеф Сергей Станишев.
Това ли работи Моника Станишева – да срами България пред Европа, като крадла да я карат да връща пари, занарежда зад гърба му Сашо Диков.
Напористият Сашо догони Станишев и продължи да го тормози за казуса, който взриви обществото и предизвика скандал даже и в Европарламента – съпругата на соцлидера и шеф на ПЕС да спечелила пари по европроект, за да популяризира дейността на евроинституциите като пиар.
Тук, в нашата България, където цари беззаконие и шуробаджанащина, Станишев успя да се покрие.
Задниците на Моника и Сергей обаче сериозно лъснаха в Европа, където от този случай стана земетръсен скандал, а Станишева се видя принудена да върне всичко, което е взела предварително.
Оказа се, че неща, които у нас приемаме за нормални – например тежките конфликти на интереси, в Европа те се считат за престъпни и хората там не прощават подобни погазвания на законите.