Румен Радев

С позицията си за Венецуела Румен Радев

С позицията си за Венецуела Румен Радев се строи на грешната страна. Остана изолиран в ЕС, но пък се оказа в компанията на Ердоган, Путин, Си Дзинпин и други “защитници” на демокрацията. Защо го прави?


Румен Радев предприе опасна разходка

Румен Радев предприе опасна разходка, която го отведе до границата на законните му правомощия. Това стана ясно от неговия отчет след изтичането на втората година от президентския му мандат. Отчетът на президента Румен Радев след изтичането на втората година от неговия мандат беше съчетание от познати тези и нови послания.


Две години Радев

Две години Радев: какво разбрахме за президента. Какъв държавен глава е Румен Радев? Надпартиен, опозиционер, патриот, носител на промяна, любимец на народа? Президентът Румен Радев завърши втората година от своя мандат в момент, в който България влиза в поредната предизборна кампания.


Радев и Борисов

Радев и Борисов: две псевдоистини за България. Новогодишното слово на Радев прозвуча като погребално поздравителен адрес, а отговорът на Борисов – в познатия самохвален стил. Истината не е някъде по средата, а съвсем различна. И остана неизречена.


Радев и Радева ще ни радва и занапред

Радев и Радева ще ни радва и занапред. Простодушните откровения на г-жа Радева. Румен Радев отново успя да привлече внимание. Но този път чрез съпругата си, която даде интервю за голяма телевизия. С простодушните си откровения президентшата се опита да се хареса на “народа”. И сигурно е успяла.


Неизговорената истина за руския план

Неизговорената истина за руския план. “Доверието към мен се дължи на факта, че изговарям истината”, обяви тези дни българският президент. Но незнайно защо не изговори истината за систематично следвания план на Русия.


Ансамбъл златните момчета на България

Ансамбъл златните момчета на България. “Борисов 3” или “Златните момчета 4”? Кой управлява България? С бухалки и обръчи те постигат забележителни успехи в най-различни дисциплини на политическата гимнастика. Те са “Златните момчета” – ансамбълът, който сякаш управлява България.


Думите на Радев

Какво разбрахме от думите на Радев. Политическите скандали от последната седмица заглушиха един важен сюжет: президентът Румен Радев, избран всъщност като алтернатива на статуквото, очевидно си е намерил удобно място в същата тази система. Ето уликите:


Проблемите, които властта сама създава

Проблемите, които властта сама създава. Има ли наистина заговор срещу “Борисов III”? Борисов неведнъж е прибягвал до твърдението, че срещу него има някакъв сценарий, заговор дори. Всеки…


Какво каза Радев в Русия

Какво каза Радев в Русия Радев: Отново по-далеч от Запада, по-близо до Русия. Президентът Радев се видя с Путин и Медведев и вече зае недвусмислена…


Несигурност и дезинформация

Несигурност и дезинформация. Как освободителите ни освобождават от… себе си. Щом Русия започне да се държи агресивно, одобрението за нея спада – даже и сред…


Записите от разговора Радев – патриарх Кирил

Прот. Николай Георгиев разпространи чрез мейл до медиите записи от срещата между Негово Светейшество Московския патриарх Кирил и президентът Румен Радев. Записите той е направил…


До какво доведе стабилността?

Какво правят тези хора във властта на България? Цената за участието на т.нар. “патриоти” във властта ще бъде висока. И ще я плати българското общество….