Румен Радев като президент

Церемония по встъпване в длъжност на новата президентска администрация, 22 януари 2017г., сн. Ivan Stoimenov С благодарности към екипа на президента Плевнелиев, който оказа съдействие. Церемония по встъпване в длъжност на новата президентска администрация, 22 януари 2017г., сн. Ivan Stoimenov С благодарности към екипа на президента Плевнелиев, който оказа съдействие.

Президентът Румен Радев встъпи в длъжност на официална церемония на пл. “Св. Александър Невски“, на която прие поста от досегашния държавен глава Росен Плевнелиев. Румен Радев за първи път поздрави армията като президент. София (22 януари 2017)

Румен Радев церемонията по предаването на властта 

В нея той обърна особено внимание на българската армия, като подчерта, че е и върховен главнокомандващ. Радев призова да не се вглеждаме в миналото, а да се обърнем към бъдещето. Той отново потвърди, че бъдещето на България е в ЕС.

Ще бъда президент, който безкомпромисно ще отстоява правата, интересите и достойнството на своя народ. Това заяви Румен Радев във встъпителната си реч, приемайки властта от предшественика си Росен Плевнелиев.

За мен е огромна чест и отговорност да приема поста на държавен глава от президента Плевнелиев.  Днешната церемония има своя дълбок смисъл. Тя е израз на надежда за промяна. Но е и израз на приемственост, без която няма как да се гради държавност. Искам да благодаря на президента Плевенелиев и на всички президенти до сега за усилията им изграждането на демократична България.

Нека заедно градим едно по-справедливо общество, основано на закона и морал, на свободата, толерантността и солидарността. Общество, което не е заложник на миналото, а творец на бъдещето

Ще бъдат президент на всички български граждани, независимо от партийна принадлежност, етнос и религия. Президент на диалога и помирението, на сътрудничеството и баланса. Ще работя за обединяване на усилията в намирането на най-добрите решения за България. Но нека е ясно едно – ще бъда президент, който безкомпромисно ще отстоява правата, интересите и достойнството на своя народ. Вярвам, че имаме сили да посрещнем всякакви изпитания, вярвам в доброто бъдеще на България и всички нас. Най-важното е да осъзнаем силата си и да продължим напред”, завърши речта си Радев.

Румен Радев: Ще отстоявам безкомпромисно интересите на народа
Церемония по встъпване в длъжност на новата президентска администрация, 22 януари 2017г., сн. Ivan Stoimenov С благодарности към екипа на президента Плевнелиев, който оказа съдействие.

Церемония по встъпване в длъжност на новата президентска администрация, 22 януари 2017г., сн. Ivan Stoimenov С благодарности към екипа на президента Плевнелиев, който оказа съдействие.

Екипът на Радев се снима пред да започне работа
About Другата гледна точка
Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.