Уважаеми сънародници,

На 13 ноември 2016 година, ще можем отново да упражним правото си на глас по време на предстоящия втори избор (балотаж) за президент и вицепрезидент на Република България, тъй като в гласуването на 6 ноември 2016 г. са участвали повече от половината избиратели, но нито един от кандидатите не е получил повече от половината действителни гласове. В новия избор ще участват двамата кандидати по листи, получили най-много гласове на първия тур на изборите на 6 ноември 2016 г.:

  1. № 13 Румен Георгиев Радев и Илияна Малинова Йотова, Инициативен комитет – 973 511 действителни гласове
  2. № 17 Цецка Цачева Данговска и Пламен Иванов Манушев, ПП ГЕРБ – 840 525 действителни гласове

Секционната избирателна комисия във Ванкувър ще се помещава на същия адрес – Rosedale on Robson Suite Hotel- 838 Hamilton St., Vancouver, BC V6B 6A2, зала Yaletown 2 (на 2-рия етаж) и ще работи за Вас от 7:00 до 20:00 часа.

Петчленният състав на комисията и доброволците, ангажирани по време на изборите, Ви благодарят предварително за отделеното време и за търпението да изчакате спокойно своя ред, на място, указано от закона. Ние от своя страна Ви уверяваме, че правим всичко по силите си да организираме спокойното протичане на изборния ден, спазвайки изискванията на ЦИК.

Предвид високия процент невалидни бюлетини, пуснати в урните на 6 ноември 2016 г., отново отправяме апел за Вашето внимание при попълването им. Всеки знак различен от X или V, букви, думи или знаци по бюлетината я правят невалидна. Знакът, отбелязващ Вашето предпочитание, трябва да бъде поставен точно в указаното квадратче, не извън него.

Ние, съставът на СИК Ванкувър, ще се радваме да видим повече сънародници, определящи чрез своя глас, съдбата на България.