пт. дек. 2nd, 2022
 1. Получих нотариална покана от БНТ (адресирана до мен, Нова Република и Ивайло Цветков-Нойзи – да, така пише…).
  Призовават ни да свалим от интернет #НоваПанорама.
  Аз разбирам тревогата – до момента, двата епизода на #НоваПанорама имат над 600 хиляди гледания. А в предаването се коментират теми, които са табу за „конвенционалните“ медии.
  С нестандартния си подход към новите медии и форми на комуникация, #НоваРепублика проби изолацията, наложена от картела между политически партии, медии и социологически агенции по модела на ген. Решетников. И показа, че в България има политици с характер, готови да поставят важните за нацията въпроси, и въпреки наложената цензура да стигнат до огромен брой сънародници.
  Ние се борим срещу политическата реклама и рекламата на хазарт в медиите. Това ще прекрати финансовия комфорт на картела в медиите.
 2. Ето това тревожи картела – медийният комфорт свърши!
 3. Да, разбирам тревогата, почти съчувствам. Но като дългогодишен адвокат, специализиран в сферата на интелектуалната собственост, констатирам, че към поканата на БНТ няма приложени доказателства за притежавани права.
  Нещо повече – бърза проверка в масивите на Патентно ведомство показва, че правата на БНТ върху търговска марка са отдавна изтекли. Безхаберието в обществените медии не е от вчера, но със сигурност не е наша вина.
 4. Декларирам, че в момента, в който получа адекватни доказателства за чужди права, ще се съобразя със закона. Към момента нямам основание да се съобразя с поканата.
 5. Затова #НоваПанорама – част 3 ще се излъчи довечера от 20.00 часа, през ФБ страницата на Нова Република. И ще бъде гледана отново от стотици хиляди българи. Организирали сме гледане и на живо – в градинката пред Народния театър.
 6. Защото можете да наложите картела БСП-ГЕРБ-ДПС в горивата, в медиите, в социологията и дори в правителството.
  Но не можете да затворите устата на Нова Република.
  Нито да извадите важните теми от обществения дебат.
 7. Можете да поддържате картела, но не и да скриете кражбите му от хората.
 8. С уважение,
  адв. Радан Кънев
  Трайчо Трайков БСП е майка на корупцията