Крадци задигнаха над 800 метални колички за пазаруване на стойност 64 000 паунда от британски супермаркет, съобщава кореспондентът на БНР в страната. Предполага се, че количките са били предадени за скрап.

Персоналът от Гранд супермаркет край Лондон в продължение на 12 дни гледал с удивление как изчезват цели редове от металните колички от паркинга пред магазина.

С ирония говорител на магазина заяви, че полицията разследва случая, но очевидно количките не са взети просто от клиенти, които искат да си закарат покупките в къщи. Пак в рамките на шегата, шофьор на такси едва ли не изрази благодарност на крадците, че са разчистили паркинга, защото персоналът изобщо не се е грижил за количките и те са спирали достъпа на такситата до магазина.

Магазинът е платил около 80 паунда за всяка количка, така че нанесените щети възлизат на близо 64 хиляди паунда. Полицията смята, че крадците са предали количките за скрап. Подобен вид кражба не е типичен за острова, така че не се изключва източноевропейска връзка.