Новата звезда в You Tube

Новата звезда в You Tube Новата звезда в You Tube

Бездомно куче меломан е новата звезда в социалните мрежи. Видео показва как то се качва на сцената на концерт на класическа музика в Турция. Случката се е разиграла миналата седмица близо до Измир /Западна Турция/: докато Виенският камерен оркестър, дирижиран от шведския диригент Ола Руднер, изпълнява симфония номер 4 на Менделсон, кучето се качва на сцената, завладяно от музиката.

Dog at Vienna Chamber Orchestra Performance in Ephesus Turkey

Известно време то се разхожда важно по сцената, а след това ляга в краката на един цигулар, който не успява да сдържи усмивката си. При тази гледка публиката избухва в смях, а след това се разнасят аплодисменти.

Случката е от международния фестивал в Измир, а видеозаписът се разпространи много бързо в социалните мрежи в Турция, а след това и в света. Най-сладкият момент от класическата музика, коментира в Туиър световноизвестният турски пианист Фазъл Сай, който участва във фестивала.

About Другата гледна точка
Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.