Българи и Румънци имат право да са в ЕС, но кой ще плати цената? Bulgarian people siphoning social assistance in the Netherlands – Politie
fraude SVB – измами SVB http://www.politie.nl •Opsporingstiplijn: 0800-6070 (gratis)
•Nationale Criminele Inlichtingen Eenheid: 079-345 8999 (lokaal tarief) •Vanuit het buitenland: 0031-343 57 8844 (lokaal tarief) смяната на имената на българските турци, известна като „възродителен процес“  (1984-1989 г.), масовата емиграция към Република Турция през лятото на 1989 г., наречена „Голямата екскурзия
През последните 10 години 124 647 чужденци са получили турско гражданство, като в това число влизат и 44 040 български граждани, съобщи турският министър на вътрешните работи Муаммер Гюлер.

Миналата година турското правителство обяви амнистия специално за българските граждани от турски произход, с която няколко хиляди български турци, пристигнали с туристически визи в Турция, получиха турско гражданство без да се налага да изчакват предвидения в закона престой от пет години в страната.

Българските турци, известни от „възродителения процес“ източват пари под формата на социални помощи в Холандия. Българските турци явно остават невидими за холандските власти, които не ги смятат за проблем.

Българска медия проведе разследване, след като получи сигнал за двама арестувани роми от Шумен, организиращи други да се регистрират в Холандия, за да взимат социални помощи. Получаваната от тях сума възлизала на близо 600 евро месечно. Организаторите (българските турци) обаче взимали дебитните им карти и им оставяли само малка част от парите.

(СХЕМАТА Е ОТДАВНА ИЗВЕСТНА НА ХОЛАНДИЯ)
Властите в Холандия не разбират за измамната схема, която обаче излиза на светло след като един от ощетените роми проговаря.
Оказва се, че да се осъществи такава схема не е никак трудно за хора, живеещи по този начин. „Ако покажеш договор, че си наел място и докажеш, че нямаш достатъчно добър доход, социалната система поема половината от наема. Ако детето ти има тежко увреждане, също можеш да получиш сериозна сума. Хора разказаха, че от България пристигат тонове експертизи, които изглеждат достоверно, за ромски деца с тежки заболявания. Техните майки получават много пари!!!
(детски надбавки сумата на тримесечие 0т / м 5 години € 191.65 6 т / m 11 години € 232.71 12 т / M 17 години € 273.78 Едно от условията е, че са застраховани за детето), НО ЗА ДА СЕ ПОЛУЧАТ ТРЯБВА ДА СИ ЗАСТРАХОВАН В ХОЛАНДИЯ, А ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО КАТО БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН.
Властите в Холандия обаче изглежда не се впечатляват от всичко това. Тази част от българите (българските турци) там, които създават някакви проблеми е прекалено малка на фона на всичко останало в Холандия. Поне местните власти изглежда да смятат така (УМИШЛЕНО, ЗА ДА СЕ ПРОСЛЕДИ) след като допускат парите от тяхната система да се източват по този начин. „Общности с определен уклон към мързел се възползват от това„.