НАЙ НОВИЯТ БИЗНЕС в България

НАЙ НОВИЯТ БИЗНЕС в България НАЙ НОВИЯТ БИЗНЕС в България

В България ” КРАДИ ” за възнаграждение. „И Бойко ще ми говори „Не кради!”.

За сравнение първата заплата на Бойко Борисов като премиер е 3296,85 лв. Младият и сплотен екип, впечатлен от неговите думи, че подчинените му не могат да вземат повече от него, се амбицира да разбере срещу колко се разписва във ведомостта министър-председателят.
Проучването показа, че възнагражденията в правителството с постановление са вързани за заплатата на депутатите, която тогава беше 2127 лева. Премиерът получава колкото председателя на парламента – 3296,85 лева, което е с 55% повече от депутатите. Министрите пък вземат с 35% отгоре или 2871 лева.  
Заплатата на българския президент се равнява на две месечни възнаграждения на народните представители. По тази причина социалният президент не е за ожалване, ако се вземат под внимание социалните придобивки, които запазва и за след мандата.
Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
About Другата гледна точка

Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.