Любовта на лебедите

Love of swans Love of swans

Любовта на лебедите & Love of swans, Вечната любов на лебедите…

Лебедът е символ на прераждането, чистотата, целомъдрието. Красивите птици са почитани още от древността. Монголците вярват, че първите хора са родени от лебеди.

Подобно на хората, лебедите изпитват любовни чувства към партньора си, но за разлика от повечето хора – те са моногамни :-). Мъжките лебеди се бият по между си за да спечелят любовта на женската, веднъж чифтосали се, те се даряват взаимно с любов и внимание за цял живот. Те показват любовта си милвайки се с дългите си вратове, целуват се докосвайки се с човките си. Към малките си показват еднаква привързаност и любов, а мъжкият въпреки че не помага при мътенето на яйцата, винаги е на близо около женската и гнездото. В тази любов и внимание, мъжкият лебед е готов да жертва и живота си само и само за да защити партньорката си и малките от всякакви опасности и хищници.

 

About Другата гледна точка
Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.