Крал Абдула на Саудитска Арабия

Крал Абдула на Саудитска Арабия A handout picture released by the Egyptian presidency on June 20, 2014 shows Egypt's President Abdel Fattah al-Sisi (L) meeting with Saudi King Abdullah bin Abdul Aziz Al Saud (R), at Cairo airport on June 20, 2014. AFP PHOTO / EGYPTIAN PRESIDENCY/ HANDOUT

Крал Абдула на Саудитска Арабия е починал. Това съобщиха от Саудитска държавната телевизия. Абдула бин Абдул Азиз Ал Сауд е починал в болницата от пневмония. Той стана 90 година. Неговата функция е поета от неговия полубрат Салман бин Абдулазиз ал Сауд.

Абдула беше цар на консервативната Саудитска Арабия от 2005 г. насам, но в действителност той е бил преди десет години на кормилото поради заболяване на своя предшественик, крал Фахд. Абдула се опита да модернизира страната, но това продължи много бавно. Под неговото управление, жените са били малко за повече права. Те бяха сред повече (местни) избори и може да участва в Олимпийските игри.

38 синовете

Абдула е тринадесетият от 38-те синове на баща си крал Абдулазиз бин Абд алРахман бин Фейсал ал-Сауд баща на с няколко жени. Самият той е бил женен за четири съпруги и имаше седем сина и петнадесет дъщери.

Неговият полубрат, новият цар Салман, се разглежда като застъпник на добри политически и икономически отношения със Запада.

King Abdullah of Saudi Arabia deceased Dead at 90
About Другата гледна точка
Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.