Лампичките на коледната елха в София ще бъдат официално запалени на 1 декември пред хотел „Рила„.

Преди запалването на коледната елха ще има празничен миниконцерт, в който участие ще вземат вокална група от Столичен център за работа с деца „Бели брези”, детски хор и детски танцов ансамбъл към Националния учебен комплекс по култура, Студио за модерен балет „Киви”, детска вокална студия „Дъга”, вокална формация „Трикси”, „Студио Артес”, „Чудните калинки”, детско танцово студио „Хорце”, експериментална театрална студия „Игра”, Николай Манолов и група „Мастило”.

Ученици от 144-то СОУ „Народни будители” ще представят коледарски игри, песни и наричания.

Освен това от 14 до 18 часа ще бъде пуснат ретро трамвай, който ще се движи от пл. „Възраждане” до пл. „Журналист”.

Самата кулминация ще бъде в 19 часа, когато светлините на елхата ще бъдат запалени от кмета Йорданка Фандъкова, като специален гост ще бъде боксьорът Кубрат Пулев, съобщана в. „Новинар„.

Ще има промени в движението в центъра на София по повод запалването на светлините на коледната елха в града, съобщават от Столична Община.

Мярката се налага за времето от 06.00 до 20.00 часа на 28, 29 и 30 ноември, когато се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участващите в украсата на елхата и официалната церемония на запалването на коледните светлини на елхата, по ул. „Алабин” между ул. „Цар Калоян” и ул. „Леге” от страната на градинката.

От 06.00 до 22.00 часа на 01 декември 2014 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участващите в украсата на елхата и официалната церемония на запалването на коледните светлини на елхата по ул. „Алабин” между ул. „Цар Калоян” и ул. „Леге”.

От 16.30 часа на 1 декември 2014 г. до приключване на мероприятието е забранено влизането на пътни превозни средства по ул. „Алабин” между ул. „Леге” и ул. „Цар Калоян”.

Столична дирекция на вътрешните работи осигурява охрана на мероприятието и постове за контрол и регулиране на движението.