Веселин Денков

Новина от категория Пловдив

Долу ръцете от най-честния българин! Венсеремос, г-н Денков – Весо Брадата, божа кравичка сте!

Кой е най-честният българин в момента, по народному – божа кравичка? Този въпрос има само един отговор. Разбира се, че е г-н Веселин Денков, на когото най-много ще подхожда аристократично прозвище като Барона, Графа, Висконта, вместо използвания от медиите берберски прякор Весо Брадата. Такова е категоричното мнение на електронния всекидневник „ПловдивМедия“, въпреки че точно срещу нашата медия г-н Брадата е завел дело и предварително е… запоририл сметките й в банката, без да има присъда срещу нас. Приемаме това негово действие като бащинско издърпване на ушите на тежко провинили се.

Весо Брадата
Весо Брадата

Динко ПЕТКОВ

Огромната вина на сгафилата „ПловдивМедия“ е, че е препечатала публикация, излязла в едни от най-големите национални медии. Позовавайки се откъде е заемката, без да е прибавила никакъв свой коментар и квалификации. По този непростим начин се е включила в клеветническия медиен хор как според разследващите, г-н Денков-Брадата е сочен за тартор на лихварската банда на Ивайло Георгиев – Пифа и че от дълго време е работил с пари на Васил Божков, като с тях е отпускал заеми. Освен това е подсъдим заедно с Иво Масларов, заради изнудването и убийството на Станка Марангозова, за което има внесено през лятото обвинение от Военна окръжна прокуратура – София.

Веселин Денков
Веселин Денков-Весо Брадата

Загадъчно е, че за тази публикация Денков-Брадата е завел дело срещу „ПловдивМедия“, но не и срещу информационния сайт BreakingNews, от който сме я препечатали с изписването на името й като източник. Не са дадени на съд и две национални информационни агенции – „Пик” и „Блиц”, включително и специализирания сайт „Правен свят“.
Издърпването на медийните ни уши със завеждането на дело в Районния съд срещу нас за клевета и уронване на престижа на г-н Денков-Брадата, както и поучителното запориране на фирмената банкова сметка, ни накараха да потънем от срам. Потъването, засега, е именно от срам, а не от това, че ни бяха запорирани парите и ни се вързаха ръцете.
Чувството за огромна вина накара управителя на „ПловдивМедия“ място да не може да си намери. И гузен негонен бяга, с една бохчичка в ръка, доброволно да потропа на вратата на Пловдивския затвор. На питане какво желае, той чистосърдечно си каза: „Оклеветихме най-честния българин! Настоявам моментално да ме вкарате в някоя килия. По възможност, ако има най-много хлебарки и дървеници, да ми е за урок!“.
Отказали му, за негово съжаление, тъй като нямало никакво законно основание да бъде приет. Опитал насила да влезе в затвора, но бил най-безцеремонно възпрепятствян и отпратен.
Не му останало нищо друго, освен неудовлетворено да се прибере в редакцията. Пратил да закупят луксозни тетрадки. Раздал ги на екипа. И издал заповед всеки собственоръчно да препише в дадената му тетрадка по 100 пъти „Долу ръцете от най-честния българин! Венсеремос, г-н Дянков – Весо Брадата, божа кравичка сте!“.
Доказателство, че правим това не под нечие въздействие, а напълно самосъзнателно, е, че имащите лични банкови сметки предлагат на г-н Денков-Брадата те също да бъдат запорирани. И че солидарно са готови с трудово-възпитателна цел да бъдат пратени на остров Белене. Или да му лъскат обувките, като по този начин му излъскат оцапания от „ПловдивМедия“ божакравешки имидж.
А ако продължим съществуването си, вече няма да публикуваме нищо друго, освен сводката за времето и телевизионната програма. Така вече ще сме наистина свободна медия, а не…подсъдима и запорирана. Надяваме се, че с това ще дадем пример и на останалите медии и в следващата класация по свобода на словото няма да сме на световната опашка. 

Публикувана на
17 Ноември 2021 година