Киркор и Гарабед пишат писмо на Бойко Борисов

Борисов чете именника на българските имена? Дали наистина ще стигнем до там, идиот да управлява България?

Скъпи Бате Бойко,

Ние, Киркор и Гарабед, сме доста по-възрастни от теб, но те знаем като Бате, защото макар и по-млад си по-баш от всички в тази държава.

Вече сме пенсионери и това е много хубаво, защото можем да те гледаме цял ден по телевизията. Гледаме те сутрин, гледаме те по обед, а вечер те гледаме по няколко пъти. Гледаме и се радваме.

Само дето сега сме малко притеснени и затова ти пишем.

Онзи ден каза, че трябвало да има именник с български имена и само оттам да се вземат имена на децата. Фамилиите можело да остават, за което сме ти благодарни. Работата е там обаче, че и двамата скоро чакаме внучета. И се надявахме децата да ги нарекат Киркор и Гарабед.

Сега разбрахме, че това няма да е позволено. Киркор е решил да го нарекат неговото Григор, а той тайно да му вика Киркорчо. Само да не го хванат. Аз, Гарабед, обаче не мога да измисля подходящо име, което да прилича на моето. Затова дали в този именник няма да може да се впише поне Гаро?

Ако може, ще гласувам за ГЕРБ. Обещавам.

Питах отец Ангел от кварталната църква дали няма да е възможно – все пак сме православни, а той вика, че не знае светец Гарабед. Той обаче каза, че нямало и светец Бойко. Та ако някой ден ще имаш внуче, да знаеш.

Ако има поне твоето име в именника, съм съгласен да си кръстя внучето Бойко. По-добре от Георги – на Гоце, или Сергей – на Станишев.

Ти каза, че така било в Америка – имали именник с американски имена.

Скоро на братчеда Агоп от Америка се роди внуче , той казва, че го кръстили Агопчо, но реших да проверя дали не лъже. Звъннах му в Америка и той се кълне, че там нямало задължителен именник. И вика – кой идиот ви каза тази работа? Аз казах, че един комшия. Скрих те да не тръгне слух из Америка, че идиот ще ни управлява. Макар да съм сигурен, че Агоп лъже. Иначе ще излезе, че ти лъжеш, което не е възможно.

Та ако може да вкараш в именника името Гарабед, пък аз, ако имам още едно внуче, ще го кръстя Бойко. Ако не можеш, ще трябва да се отнесем към Радио Ереван.

Твои Киркор и Гарабед – основатели на структурата „ГЕРБ – арменци”.