Кирил Петков: 75 лева за всеки пенсионер, който се ваксинира

Кирил Петков Кирил Петков

Кирил Петков: 75 лева за всеки пенсионер, който се ваксинира

Има опасност България да стане Ковид дестинация“, предупреди премиерът Кирил Петков и обяви нови мерки за стимулиране на ваксинацията в България: 75 лева добавка към пенсиите на всички хора над 65, които се ваксинират.

Премиерът Кирил Петков обяви нови мерки за стимулиране на ваксинацията в България. Правителството ще дава 75 лева добавка към пенсиите на всички хора над 65 години, които се ваксинират. Сумата ще се дава независимо от това коя доза се поставя. Това заяви днес премиерът Кирил Петков и предупреди: “Има опасност България да стане Ковид дестинация“.

Добавката към пенсиите ще получат и всички хора над 65 години, които вече са завършили пълния ваксинационен цикъл и са си поставили и бустерна доза. Програмата ще действа от 1 януари до 30 юни.

Време е да направим България не дестинация с най-ниска ваксинация, а една нормална европейска държава с поне средно ниво на ваксинация“, допълни Кирил Петков.

Към днешната дата в България едва 28,2% от населението си е поставило поне една доза от ваксините срещу Ковид-19. По този показател страната е на последно място в ЕС.

About Другата гледна точка
Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.