СОФИЯ МЕТЕОРОЛОГИЧНО ВРЕМЕ Какво е правил Пламен Николов в Клагенфурт?
сб. окт. 1st, 2022

Какво е правил Пламен Николов в Клагенфурт?

Под заглавието „Неясноти в биографията“ австрийският „Kleine Zeitung“ опровергава информацията, че Пламен Николов е придобил научна степен в университета в Клагенфурт.

Неговата Алма Матер в Каринтия отрича – гласи резюмето на обширната статия, посветена на номинирания за министър-председател от „Има такъв народ„. Привеждайки основните факти от биографията на Пламен Николов, австрийското издание посочва, че той бил придобил академичните си титли както в Софийския университет, така и в Клагенфуртския университет „Alpen Adria„. Така ли е обаче наистина?

В базата данни на университета в Клагенфурт абсолвент с името Пламен Николов определено няма, казва Анегрет Ландес, говорителка на висшето учебно заведение. „Студент или абсолвент с името Пламен Николов в нашата система не се появява.“ В Австрия не се откриват и научни публикации с такъв автор.

Първоначалната информация за докторантурата на Николов на неговия профил в Линкедин междувременно е променена, пише австрийският „Kleine Zeitung“ – сега става дума за „Защита на изследователски проект в университета в Клагенфурт и подготовка за защитата на дисертация в Софийския университет„. Според изданието, което се позовава на англоезичния сайт „Sofia Globe„, Николов е участвал в изследователски проект за дисертацията си в Института за групова динамика в университета в Клагенфурт.